De wachtruimte van een oud stationsgebouw in Engelbert

Vorig najaar werd ik benaderd voor een kleuradvies voor een woonkamer. Maar niet zomaar een woonkamer. Het ging om een ruimte die nog ingericht moest worden als woonkamer.

Het was de wachtruimte van een oud stationsgebouw in Engelbert. Echt een ontzettend bijzondere ruimte!

Het station van Engelbert was in gebruik van 1 juli 1929 tot 5 mei 1941 en is nu een woonhuis. De ruimte die nu ingericht moest worden was dus de wachtruimte. Er zaten nog orginele elementen in de ruimte en die moesten natuurlijk blijven. De wens van de bewoners was heel duidelijk. Een fijne ruimte om te ontspannen. Lekker met vrienden zitten, muziek luisteren en maken en lekker een boek lezen bij de haard. Met in achtneming van de ruimte en oude elementen, maar niet ouderwets. En graag met kleur!

Nou… dan ben ik in mijn element! Wat een heerlijke opdracht voor ontzettend leuke mensen!

We hebben gekozen voor warme kleuren. De stenen muren hebben we zo gelaten. Houtwerk heeft allemaal een kleur gekregen. De balken waren al voor een deel zwart. Die zijn allemaal zwart geworden. Op de houten panelen aan de wand is een spannend en kleurrijk behang gekomen. Daar heb ik de kleuren op aangepast.

Een warme oud roze op de wanden en het houtwerk een aantal tinten donkerder. Er zaten nog oude wachtbankjes in en deze zijn ook geschilderd en er zijn mooie kussens op gekomen die op maat gemaakt zijn. Ook mocht ik meedenken voor de verlichting en de meubels.

Er is een prachtige donker groene veloursbank in gekomen van Homestock. Een heerlijke plek voor de haard. Met nog een losse stoel en een groot vloerkleed.

Al met al weer een heerlijk project om aan te werken.

En wat een prachtig eindresultaat!! De bewoners hebben met accessoires alles ontzettend sfeervol aangekleed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordelingen van klanten

Gemiddelde beoordeling: 4.9
Bekijk alle beoordelingen

Mijn laatste blogs